קסם המיוחד של המטבח ההודי: מאכלים אותנטיים שכדאי לטעום

המטבח ההודי ידוע כאחד מהמטבחים המרתקים והמסקרנים ביותר, ולא בכדי. מדובר במטבח שמשלב שפע עצום של תבלינים, טעמים, חריפות עזה לצד תבשילים מנחמים שהופכים את המטבח הזה לאהוד במיוחד על ידי ישראלים. אם גם אתם מתכננים לבקר בהודו בקרוב, להלן המאכלים האותנטיים שכדאי לכם מאוד לטעום – וזאת מתוך מטרה לנצל את הקסם המיוחד של המטבח ההודי. מוכנים? בואו נתחיל!

דאהל

מנת הודית מפורסמת ואהודה במיוחד היא דאהל. מדובר בתבשיל המבוסס על שימוש בקטניות מלאות, כאשר הייחודיות של המנה נובעת מתוך מגוון גדול של תבלינים שהופכים את התבשיל הזה למנחם ומשביע במיוחד. בהודו מגישים את המנה הזו עם תוספת בדמות אורז או ירקות מאודים שמקפיצים את המנה והופכים אותה לא רק לייחודית אלא גם משביעה מאוד.

גולגייפ

מאכל הודי מסורתי פשוט אך מרשים במיוחד. מדובר בכדורי בצק מטוגנים העשויים מקמח ומנגו, כאשר נהוג בהודו להגיש את המנה מיד לאחר שהכדורים יוצאים מהשמן העמוק. הצבע החום הבהיר לצד נימוחות בפה היא זו שהופכת את הגולגייפ למנה שהיא בגדר חובה למבקרים בהודו, במיוחד אם אתם עתידים לבקר בשווקים התוססים של המדינה.

קסם המיוחד של המטבח ההודי: מאכלים אותנטיים שכדאי לטעום

ג'אלבי

אוכל רחוב משובח העשוי מבצק וסירופ. ג'אלבי מאוד דומה בסגנון לממתקים מרוקאיים בשל צבע האימבר העמוק לצד היותו קריספי ונימוח בפה, כאשר בדוכנים בשווקים מכינים אותו במקום ומגישים בתוך שקית נייר שגם סופחת את השמן אבל גם מאפשרת לכם לאכול את הקינוח המסורתי תוך כדי תנועה, כמיטב המסורת ההודית.

קארי עוף

אחת מהמנות המפורסמות ביותר בהודו היא קארי עוף. מדובר בתבשיל המשלב בין עוף טרי לבין תבשיל סמיך מאוד המורכב מעגבניות, תבלינים וכן קארי חריף, כאשר נהוג בהודו לאכול את התבשיל הזה ביחד עם פיתה בשם צ'אפטי. מדובר בפיתה דקה מאוד שאיתה לוקחים את התבשיל כמו גם חתיכות העוף לכדי יצירה של מנה מושלמת ומשביעה מאוד. במסעדות רבות בישראל מגישים את הקארי עוף גם בגרסאות נוספות כמו גרסה טבעונית, כחלק מהיותה מנה אייקונית שיצאה מהמטבח ההודי.

פאשאדי

מנה חגיגית שמגישים בדרך כלל בסעודות חגיגות, אולם לאור הביקוש מסעדות מקומיות רבות מכניסות אותה לתפריט. מדובר בריבת עגבניות הכוללת גם צימוקים שחורים ותמרים יבשים. את הריבה הזו מורחים על צ'אפטי או אוכלים איך שהיא, כאשר בהודו ניתן למצוא את המנה החגיגית הזו כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה.

לסיכום

המטבח ההודי הוא מטבח מסורתי המשלב טעמים עזים לצד צבעוניות שהופכות אותו למטבח מבוקש, גם כאן בישראל. אף תייר שמגיע להודו לא מפספס את המסעדות כמו גם השווקים, ועל כן אם אתם עתידים לטוס בקרוב לתת היבשת, אל תפספסו את המנות אותן הצגנו לכם כאן.

מאמרים אחרונים

דברו איתנו!

טיול בקהיר

נגישות