נזקי גוף בחופשה: מה אפשר לעשות עם זה – והאם אפשר לקבל פיצויים?

כשיוצאים לחופשה ומנסים לחשוב על תקלות אפשריות, ניתן לחשוב על טעות בהזמנה (במלון), על פקקים ממושכים, או על מזג אוויר לא אידיאלי, אך פחות על נזקי גוף. עם זאת, גם בטיול, ואף בטיול בעל אופי יחסית רגוע, ניתן להיפצע. זה יכול לקרות בשל מתקן לא תקין, חוסר הקפדה על כללי בטיחות, החלקה, מעידה, תאונה וכדומה. מה אם כן נדרשים לעשות אם במהלך הטיול נפצעים? לאחר שמשיגים מענה רפואי, מוטב לברר האם יש טעם לתבוע. שנסביר? כל הפרטים בפנים, כולל הפיצויים העתידיים.

נזקי גוף – מהי המשמעות?

באופן כללי נציין שנזקי גוף יכולים להיגרם בשל שורה ארוכה של מצבים, כאשר לסיטואציה המלאה יש משמעות על היתכנות התביעה. כך למשל נציין שניתן להיפצע בתאונת דרכים, במסגרת העבודה ואף בשל רשלנות של גורם כזה או אחר. כפי שניתן להתחיל להבין, נזקי גוף עשויים להיגרם בשטח ציבורי משלל מוקדים, ועל כן לקראת תביעה נדרשים לעצור לבחון מהו היקף הפגיעה, מהו טיב האירוע (כמו תאונת עבודה או רשלנות), האם קיים קשר נסיבתי (בין האירוע לנזק) ומי הגורם שעשוי לשאת בעלויות הפיצוי. נשמע מורכב? באופן כללי מומלץ להיעזר בייעוץ משפטי, אך כאן נעצור להסביר את עיקרי הדברים.

 

 

מבקשים להבין טוב יותר? היעזרו בדוגמאות!

כפי שניתן להתחיל להפנים, ניתן לתבוע מגוון גופים בשל נזקי גוף. להלן מספר דוגמאות:

  • יצאתם לטיול גיבוש מטעם מקום העבודה ובמהלך השהות החלקתם ושברתם את הרגל? ייתכן שהמקרה ייחשב כתאונת עבודה. במקרה זה ניתן לתבוע הן את ביטוח לאומי והן את הביטוח של מקום העבודה.
  • התארחתם בצימר ומעדתם בצורה קשה בשל סולם שבור? ככול הנראה שמדובר ברשלנות של בעל הצימר, והוא (או הביטוח שלו) יישא בעלויות הרפואיות.
  • עברתם תאונת דרכים בשל מעורבות של נהג אחר (או באשמתכם)? בדיוק בשל כך קיים ביטוח חובה.
  • שברתם את היד בעת טיפוס על הר, כך שאינכם יכולים להמשיך להתפרנס כרגיל, ולו למשך תקופה יחסית קצרה? מאוד ייתכן שניתן להשיג פיצויים. הן מביטוח לאומי והן מטעם ביטוח מנהלים/קרן הפנסיה.
  • בעת טיול רגלי מעדתם וריסקתם את הרגל? ובכן אם אין גורם סביבתי שניתן להאשים ברשלנות, אך אם כן יש ברקע ביטוח תאונות אישיות, יש טעם להפעיל אותו, וזאת כדי לממן מגוון טיפולים רפואיים וכדי לכסות מגוון הפסדים כספיים.

מעבר לנזק פיזי

בכול הנוגע להגדרה המשפטית של נזקי גוף, נמצא גמישות חשובה. לא רק שמעבר לפיצוי כספי גם עשויים להרוויח שירותים משלימים ואף תמיכה באנשים שתלויים באותו אדם שנפגע, אלא גם ישנה התייחסות לנזק שאינו בהכרח גופני. מכאן שאם במהלך הטיול ניזוקתם ברמה הנפשית, הרי שגם במקרה זה שווה לבדוק האם יש טעם לתבוע והאם ניתן להשיג פיצוי משמעותי.

בואו נדבר כסף

עתה לאחר שהבנו שגם בטיול ניתן להינזק, ואף לאחר שהבנו שניתן לתבוע בגין תאונת דרכים, רשלנות ואפילו בגין תאונת עבודה, נעבור לציין שמדובר בתהליך חשוב וכלכלי. רבים מהאנשים יודעים שביכולתם לקבל פיצוי כספי, אך זונחים את הרעיון, פשוט כי התנהלות משפטית אינה קוסמת ואף מרתיעה. עם זאת, יש להבין שככול שהנזק יותר חמור, כך גם סכומי הפיצויים יהיו יותר משמעותיים – בקלות ניתן להשיג עשרות אלפי שקלים. כאן נציין שערך הפיצוי הוא נגזרת של עוצמת הנזק הנוכחי והעתידי, משמע בין היתר מתחשבים בפגיעה עתידית בפרנסה, בטיפולים נחוצים, בהוצאות עבור נסיעות וכדומה. צאו, תיהנו ותשמרו על עצמכם. נפגעתם? השיגו את שמגיע לכם!

נגישות