הריון בסיכון: האם מותר לטוס לחו"ל?

הריון הוא שלב מרגש בחיים והוא תקופה יפה שיש בה ציפייה מתוקה לאם ולכל המשפחה. עם זאת, לעיתים הריון יכול להיות כרוך גם בסיכונים ובצורך בשמירה מיוחדת מסיבות רפואיות שונות. במאמר הבא נבין ביחד מהו בדיוק הריון בסיכון גבוה ונתייחס לשאלה שנשים הריוניות לעתים מתעסקות בה – האם בטוח לטוס לחו"ל בתקופה קריטית זו? בואו נבין את המורכבויות והשיקולים סביב הריונות בסיכון גבוה וטיסות לחו"ל כדי שתוכלו לקבל החלטות מושכלות עבורכן ועבור רווחת תינוקכן.

הבנת הריון בסיכון גבוה

הריון בסיכון גבוה הוא הריון הנושא סיכוי גבוה מהרגיל לסיבוכים שעלולים להשפיע על בריאות האם, התינוק או שניהם. יש מספר גורמים שיכולים לתרום לסיווג הריון כבעל סיכון גבוה, כולל:

  • גיל האם: נשים מתחת לגיל 17 או מעל גיל 35 נוטות יותר לחוות סיבוכים במהלך ההיריון.
  • מצבים רפואיים: מצבים בריאותיים כמו סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב או הפרעות אוטואימוניות יכולים להגביר את הסיכון.
  • הריונות מרובים: תאומים, שלישיות ומעלה מגבירים את הסיכוי לסיבוכים.
  • הריונות קודמים בסיכון גבוה: אם אישה חוותה סיבוכים בהריונות קודמים, גם ההיריון הנוכחי שלה עשוי להיחשב בסיכון גבוה.
  • סיבוכים בהריון הנוכחי: מצבים מסוימים המתפתחים במהלך ההיריון, כגון סוכרת הריונית או רעלת הריון, יכולים לסווג אותו כסיכון גבוה.
  • גורמי אורח חיים: עישון, שימוש בסמים וצריכת אלכוהול מופרזת יכולים להעלות את רמת הסיכון.
  • זיהומים: זיהומים מסוימים במהלך ההיריון, כמו HIV או cytomegalovirus (CMV), יכול להיות בסיכון גבוה.
  • בעיות שליה: מצבים כמו שליית פתח או היפרדות שליה יכולים להוביל להריונות בסיכון גבוה.
  • מומים עובריים: אם התינוק מאובחן עם מומים מולדים מסוימים, זה עשוי להיחשב הריון בסיכון גבוה.

 

האם מותר לטוס לחו"ל בהריון בסיכון גבוה?

ההחלטה לנסוע לחו"ל במהלך הריון בסיכון גבוה היא החלטה מורכבת וכוללת שיקולים ומידע נוסף מעבר למה שפורט במאמר ויש לקחת אותה בהתייעצות עם ספק שירותי בריאות. ישנם מספר גורמים חשובים שיש לקחת בחשבון בעת הערכת בטיחות הטיסה לחו"ל במצב כזה.

  • הערכה רפואית: לפני ביצוע תוכניות נסיעה כלשהן, חיוני עבור אימהות לעתיד עם הריונות בסיכון גבוה להתייעץ עם הרופא שלהם. הרופא יעריך את הנסיבות הספציפיות של ההיריון, כולל מצבים רפואיים בסיסיים וסיבוכים נוכחיים שיסייעו לו לקבוע אם טיסה לחול בטוחה או מסוכנת עבור האישה והילוד.
  • תזמון: עיתוי הנסיעה הוא גורם קריטי. נסיעות במהלך השליש הראשון והשני עשויות להיות פחות מסוכנות מאשר במהלך השליש השלישי, שכן הסיכון ללידה מוקדמת וסיבוכים אחרים נוטה לעלות ככל שההיריון מתקדם. בחלק מחברות התעופה יש גם הגבלות על טיסה בשלבים מאוחרים של ההיריון.
  • יעד ומשך הנסיעה: בחירת היעד ומשך הנסיעה חשובים. נסיעה למדינות עם גישה מוגבלת לשירותי בריאות איכותיים עלולה להיות מסוכנת יותר במקרה של סיבוכים. טיסות ארוכות וזמני נסיעה ארוכים יכולים גם הם להוות אתגרים, כגון הסיכון לקרישת דם או חלילה פקקת ורידים עמוקים.
  • ביטוח וגישה לטיפול רפואי: אימהות לעתיד צריכות לוודא שיש להן ביטוח נסיעות מקיף המכסה סיבוכים הקשורים להיריון. בנוסף, עליהם לחקור את זמינות הטיפול הרפואי במדינת היעד ולהכין תוכנית למקרה חירום.
  • נוחות ואמצעי זהירות: נסיעה במהלך היריון בסיכון גבוה עשויה לדרוש אמצעי זהירות נוספים, כגון שמירה על שתייה מרובה, לבישת גרבי לחץ כדי למנוע נפיחות, ולקיחת הפסקות קבועות כדי ללכת ולהתמתח במהלך טיסות ארוכות.
  • מדיניות חברת התעופה: לחברות תעופה שונות יש מדיניות שונה לגבי נוסעות בהיריון, כולל הגבלות על נסיעה בשלבים מסוימים של ההיריון. חשוב לבדוק ולדבוק במדיניות זו בעת הזמנת טיסות.
  • העדפות אישיות: בסופו של דבר, ההחלטה לנסוע במהלך הריון בסיכון גבוה צריכה להתאים לרמת הנוחות וההעדפות של היולדת, יחד עם הנחיות הרופא שלה.

לסיכום

הריון בסיכון גבוה יכול להיות חוויה שעוברת חלק ונעים אך עשויה גם להכניס לא מעט חששות ופחדים. כאשר שוקלים טיסה לחו"ל בתקופה רגישה כזו הדאגה הראשונה צריכה להיות הבטיחות והבריאות של האם והתינוק. בעוד שחלק מהאימהות ההרות עשויות לגלות כי עם תכנון קפדני, אישור רפואי והקפדה על אמצעי זהירות, נסיעות בינלאומיות אפשריות, אחרות עשויות להעדיף את יציבות ההיריון ולשקול מחדש את תכנית הטיסה. התייעצות עם איש מקצוע מהתחום והתייחסות לשיקולים כמו תזמון, יעד, גישה לטיפול רפואי, כיסוי ביטוחי ונוחות אישית הם נתונים מכריעים בקבלת החלטה מושכלת. בסופו של דבר, כל החלטה שתתקבל צריכה לקחת בחשבון גורמים רפואיים, אך גם גורמים נפשיים וחשוב לוודא שהאם מרגישה ביטחון ושקט נפשי מכל החלטה שמתקבלת.

 

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות