Like a pro: כך תכינו על האש כמו מקצוענים

אין ספק שעל האש זה עסק למקצוענים בלבד ואם אתם לא עושים את זה באהבה, אולי עדיף לא לעשות את זה בכלל. רוצים להכין על האש של מקצוענים? קבלו את כל הטיפים בדרך לארוחה המושלמת.

בוחרים בשר איכותי

אנחנו יכולים לתת לכם המון טיפים לעל האש מושלם, אך אם הבשר שלכם לא יהיה איכותי, לא עשיתם בזה שום דבר. מעדני גורמה מסבירים איך להדליק מנגל, אך לפני שאתם ממהרים לתכנן את העל האש שלכם, אנחנו ממליצים לכם לרכוש את הבשר מקצב שאתם סומכים עליו ושאתם יודעים שהוא מספק את הבשר הכי איכותי שיש. קנו בשר טרי, אל תתפשרו על קפוא, גם אם הוא יעלה לכם פחות כסף. מומלץ כמובן לחשב את הכמויות כמו שצריך על מנת שלא תבזבזו סתם כסף. זה לא נעים להישאר עם כמויות גדולות של בשר שאין לכם מה לעשות איתו אחרי שכולם הולכים.

בחרו בין גריל פחמים או גז

אם יש לכם גריל גז בבית ואין לכם כוח לצאת ולחפש לוקיישן מתאים לעל האש, זו יכולה להיות אחלה אופציה עבורכם. לעומת זאת, אם בא לכם באמת לאיכות בשר טעים עם הארומה של העישון שיש בפחמים, אנחנו ממליצים לכם ללכת כמובן על האופציה האמיתית, גריל עם גחלים. זה לא משנה במה בחרתם, תמיד הקפידו לנקות את הרשת כמו שצריך על מנת שהטעם של הבשר שאתם מכינים לא יהיה מושפע מבשרים אחרים שכבר עשיתם בעבר על הגריל.

 

 

מדליקים את המנגל

בחרתם בגריל פחמים? אין ספק שהאתגר הגדול שעומד בפניכם עכשיו הוא להדליק את המגל. אז קבלו שיטה שתסייע לכם לעשות את זה בכל תאי מזג האוויר. השתמשו במקור בעירה כל שהו, זה יכול להיות זרדים או כמובן מדליק פחמים, זה יכול להיות שילוב של השניים. מקמו את מקור הבעירה במרכז הגריל ועליו תבנו פירמידה של גחלים.

הציתו את מקור הבעירה ותנו לגחלים להדליק אחד את השני. תוכלו כמובן לנשוף אוויר פנימה לפי הצורך, החמצן מסייע להבעיר את האש במהירות. רק לאחר שכל הפירמידה בוערת אתם יכולים לערבב אותה עם גחלים נוספים שלא לקחו עד עתה חלק במסיבה.

צולים את הבשר

לפני שאתם ממהרים לזרוק את הבשר על המנגל אנחנו ממליצים לכם לנקות את הרשת באמצעות בצל. טובלים את הבצל בשמן ומעבירים אותו באמצעות מזלג או מלקחיים על גבי הרשת. חשוב לעשות את זה כשהרשת לוהטת. אגב, הפעולה הזו לא רק מנקה את הרשת אלא גם משמנת אותה, מה שכמובן ימנע מהבשר שלכם להידבק לרשת. זהו, עכשיו זה הזמן לזרוק את הנתחים על הרשת ולצלות את הבשר.

הקפידו על מידת עשייה שהולמת את סוג הבשר. למשל, אם אתם מכינים סטייקים אנחנו ממליצים לכם לצלות אותם במידת עשייה של מדיום, על מנת לשמור על העסיסיות שלהם. לעומת זאת, אם אתם מכינים סינטה או חזה עוף, אתם צריכים להניח אותם על האש למשך שתי דקות לכל צד על מנת שלא ישרפו. זהו, אחרי שכל הבשר מוכן אחסנו אותו בתוך סיר אטום מיוחד לבשר והגישו את הכמות כולה בבת אחת לאורחים.

לסיכום, אם אתם רוצים להכין את העל האש המושלם אנחנו ממליצים לכם ליישם את כל הטיפים שהצגנו במאמר זה. הקפידו לבחור בשר איכותי מקצב שאתם סומכים עליו ואתם בדך הנכונה לארוחה המושלמת.

נגישות