חברות תיירות גדולות? כדאי שתדאגו שהאתר שלכן יעמוד בפני כל שיבוש אפשרי: הכירו את המושג BCP

האם האתר שלכם זמין כרגע? מניין לכם שהתשובה לכך חיובית? במידה והוא זמין, מה רואים בו? האם ייתכן שהעמוד הראשי שלו הושחת ללא ידיעתכם? האם ייתכן שהשירותים השונים שהאתר מציע לא זמינים? אולי הם משובשים באופן כלשהו? כל אלה נקודות חשובות, שצריך וניתן לתת להן מענה מקצועי ומסודר. כיצד עושים זאת? ומה זה BCP?

תכנית ההמשכיות העסקית שלכם

חברת תיירות גדולה חייבת להתנהל ביעילות ובאופן רצוף. אתר של חברה כזו, בוודאי חייב לתפקד היטב ובאופן קבוע ואמין. אלא שדברים אלה לא מובטחים. יש לכך סיבות שונות, שמייד נפרט. בכל מקרה, כנגד סיכון זה, דרושה תכנית המשכיות עסקית, לצד יישום שיטתי ומקצועי שלה. שירות Business Continuity Plan חשוב במיוחד לחברות גדולות, מאחר שככל שהיקף העסקים גדול, כך גדול גם היקף הנזקים האפשריים משיבוש שמתרחש בהם. היישום של תכניות כאלה, הוא נושא עסקי וותיק וחשוב, כך שאין צורך "להמציא את הגלגל מחדש" לגביו.

במה זה מתבטא?

ראשית, בואו נציג כמה נקודות מפתח של שירות BCP, בכדי להמחיש אותו בבירור:

  • הגנת נתונים רצופה – גיבויים לפי הגדרות תדירות גיבוי מבוקשות (RPO – Recovery Point Objectives).
  • שחזור יעיל ומהיר – יכולת נוחה לשחזר קבצים, שרתים וירטואליים ויישומים, לכל נקודת זמן רצויה. בין אם זה שניות אחורה או כמה ימים.
  • תשלום נוח – החל מ-$499 עם תשלום רק עבור מה שצורכים בפועל.
  • תמיכה 24/7

 

 

התועלות הרבות

BCP ושירותים למימושו, מציעים תועלות רבות, בהן:

  • שירותי הענן – ראשית, עצם העבודה במודל של שירותי ענן, מספקת מגוון תועלות. זהו נושא רחב בפני עצמו, שכדאי בכל מקרה להתעמק בו.
  • נוחות ומהירות – זמני תגובה מהירים מאוד של מערכות השחזור, מסייעים להתאושש במהירות, ללא הפרעה למערכות ה-Production. הכל בהתאם להגדרות שלכם (RTO – Recovery Time Objectives).
  • חסכון בעלויות – כל זאת, מקדם צמצום עלויות התאוששות מאסון.
  • ראש שקט – לדעת שאתם "מכוסים" מהיבט קריטי זה ולהתמקד בדברים אחרים שחשובים לכם. אגב, שירותי ה-BCP עצמם מוגנים ומאובטחים והם פרוסים על פני שרתים רבים ברחבי העולם.

מה כבר יכול לקרות?

למי שלא מודעים עדיין לאפשרויות הנזק לאתרים, כדאי לתת תזכורת קצרה:

  • DDoS – מניעת שירות מבוזרת או Distributed Denial of Service הוא סוג מתקפה נפוץ על אתרים. מדובר על "הפגזת" האתר בניסיונות גישה, שהן למעשה ניסיונות מזויפים. זהו גל פניות מלאכותי, שמבצעת מערכת שמפעילים האקרים. המטרה בכך, היא להפריע לכניסת גולשים לגיטימית לאתר שלכם. מדוע? הסיבות עשויות להיות רבות. דוגמה בולטת, היא למשל סחיטה של בעלי האתר.
  • defacement – עוד סוג מתקפה נפוץ של האקרים, הוא השחתת תכני האתר ובעיקר העמוד הראשי שלו. אתרים ישראליים חשופים במיוחד לסיכון זה, מצד גורמים אנטישמיים ואנטי ישראליים.
  • תקלה – אם מערכות המידע שעליהן רץ האתר חוות שיבוש, האתר עשוי להיות לא זמין לגולשים או שלא לתפקד כראוי. זה יכול לקרות בעקבות תקלה טכנית או טעות אנוש.

הקונטקסט הרחב

להשלמת התמונה, נציין כי Business Continuity Plan הוא חלק מאוסף רחב של נושאים, אשר כלולים באסטרטגיה להגנת העסק. ישנו ניהול סיכונים עסקי ומתחתיו נושא ניהול הסיכונים במחשוב. במסגרת זו, מתייחסים לניתוח האיומים האפשריים השונים, מתכננים תכנית התאוששות מאסון (DRP) והיא זו שמאפשרת להבטיח "המשכיות עסקית" (BC). כך שכדאי לחשוב על כך בהקשר אסטרטגי עסקי ולא רק נקודתי, טכני. כמובן, המחשוב חיוני בכדי לאפשר פעילות עסקית ולכן, רצוי שלא לחשוב על המחשוב בכלל, כעל דבר טכני בלבד.

לסיכום

הבטיחו שאתם מוכנים לכל תרחיש יוצא דופן, באמצעות יישום שירות BCP.

נגישות