אל תתנו לכאבים להרוס לכם את הטיול! 5 טיפים לשינוי בתזונה להליקובקטר

יציאה לטיול, בין אם בארצנו היפה ובין אם בחו"ל, היא תמיד חוויה מרגשת ומלהיבה. עם זאת, אלו מאיתנו שסובלים מבעיות בריאותיות עשויים להרגיש שהבעיות מגבילות אותנו, מה שעלול לפגום בחוויה כולה. אחד הבעיות הנפוצות מהן סובלים אנשים רבים היא חיידק הליקובקטר פילורי, שגורם לתסמינים כמו התכווצויות שרירים במערכת העיכול, צרבות ובחילות. דרך אפקטיבית להתמודדות עם החיידק היא שינוי הרגלי התזונה, מה שעשוי להביא להקלה משמעותית בתסמינים ולגרום לתחושה טובה יותר. אם גם אתם מתמודדים עם הליקובקטר פילורי וסובלים מתסמיניו, קבלו את הטיפים המנצחים לשינוי התזונה שיקלו עליכם את ההתמודדות.

לנצח את החיידק באמצעות תזונה מתאימה

חיידק ההליקובקטר הפילורי שכיח מאוד באוכלוסייה, במיוחד בגיל מבוגר, והוא גורם לכאבי בטן, לצרבות ולכיבים בקיבה. ניתן להקל בתסמינים של חיידק ההליקובקטר באמצעות הסתגלות לאורח חיים מותאם הכולל שינוי תזונתי, מאחר שהחיידק מצוי בקיבה וגורם בעיקר לבעיות עיכול. אורח חיים בריא ומאוזן מומלץ לכל אדם, גם אם אינו סובל בעיות בריאותיות, אולם תזונה בריאה שמאזנת את רמת החומציות בקיבה יכולה לצמצם את התפתחותו של החיידק בקיבה וכתוצאה מכך להקל בצורה משמעותית על התסמינים להם גורם החיידק. אז אילו מזונות כדאי לכם לצרוך, ועל מה מומלץ לוותר?

אוכל ביתי

השתדלו להמעיט לאכול בחוץ, משום שגם אם תזמינו במסעדה מנה שנראית לכם בריאה ומאוזנת, אין לכם שום שליטה על הרכיבים שיש בה וחלקם עלולים דווקא להתגלות כלא בריאים או ככאלה שעשויים להחמיר את התסמינים, כמו רכיבים מעובדים, משומרים או מועשרים במונוסודיום גלוטומט. במקום זה, העדיפו את המטבח הביתי שלכם, בו אתם מכינים את האוכל ויש לכם שליטה מלאה על הרכיבים במנות ועל הכמות שלהם. הקפידו לבשל אוכל מאוזן, עשיר בירקות ולא שומני מדי.

 

 

מזונות עשירים באומגה 3

אומגה 3 היא חומצת שומן אנטי דלקתית, ולכן מומלץ עבור מי שסובלים מחיידק ההליקובקטר לשלב בתפריט מזונות עתירי אומגה 3. דגים הם מקור מצוין גם לחלבון וגם לאומגה 3, במיוחד דג סלמון, טונה וסרדינים. כמו כן, כדאי לשלב גם זרעי פשתן טחונים שמכילים ריכוז גבוה של אומגה 3.

סיבים תזונתיים

מזונות העשירים בסיבים תזונתיים, כמו דגנים מלאים, מומלצים מאוד במקרים של הליקובקטר פילורי, משום שהם משקמים את הקיבה וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן. שיבולת שועל, לדוגמה, עשויה לסייע בשיקום ריריות הקיבה, ולכן מומלץ לשלב אותה בתזונה שלכם.

קינמון

הקינמון הוא לא רק תבלין שמוסיף טעם משגע לאוכל, אלא הוא גם בעל השפעה חיובית על החלמתם של כיבים ודלקות מקומיות. לפיכך, נמצא הקינמון יעיל נגד התפתחות של חיידק ההליקובקטר בקיבה, וניתן להוסיף אותו כתבלין לאוכל שאתם מבשלים או להוסיף מקל קינמון לחליטות תה.

ממה להימנע?

לסובלים מהחיידק חשוב לדעת לא רק אילו מזונות כדאי לצרוך, אלא גם מאילו מזונות עדיף להימנע. השתדלו להמעיט בצריכת אוכל מעובד ומתועש, מזונות עתירי חומרים משמרים, מזונות עתירי שומן ומזונות חריפים מדי. כמו כן, חלב ומוצריו עלולים להכביד על מערכת העיכול במצבכם, כך שמומלץ להמעיט בצריכתם.

סיכום

לסיכום, חיידק ההליקובקטר הפילורי גורם ללא מעט תסמינים לא נעימים שיכולים לגרום לפגיעה באיכות החיים. דרך מצוינת להקל על התסמינים היא להסתגל לאורח חיים בריא ומאוזן הכולל תפריט עשיר בירקות ובסיבים תזונתיים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות